УВАГА! Мінімальна сума замовлення 150 грн.

Зламався вичавний підшипник ЗІЛ 130. Що робити?

03.02.2022
Зламався вичавний підшипник ЗІЛ 130. Що робити?, Фото

Вижимна муфта потрібна для роз'єднання зчеплення під час перемикання передач. Як тільки педаль зчеплення починає діяти, муфта починає працювати, в інший час — ні. Якщо з якихось причин деталь ламається, експлуатувати автомобіль забороняється. Тому якщо у вас виникла необхідність замінити вижимний підшипник зил 130, наша допомога буде дуже доречною.

Причини поломки:

  1. Водій надто довго вичавлює педаль зчеплення.
  2. Зчеплення різко вмикається і відключається при агресивній манері водіння.
  3. Налаштування педалі виконано неякісно.
  4. Встановлення деталей низької якості.
  5. Неякісне обслуговування.

Ознаки, які вказують на те, що деталь знаходиться в несправному стані

Існує низка ознак, які допоможуть визначити несправність. Головне, завжди прислухатися до свого автомобіля під час руху. 

Ознака №1. При натисканні на педаль зчеплення з'являється сторонній шум. Важливо пам'ятати, що хрускіт та скрегіт є постійними супутниками зруйнованого вузла. 

Ознака №2. Привід перемикання передач заїдає. Проблема може бути настільки масштабною, що водій просто не може ввімкнути певну швидкість.

Ознака №3. Педаль має дуже вільний хід.

Четверта ознака. Зчеплення відключається та вмикається не повністю. При цьому може відчуватися запах гару.

Виправити поломку можна двома способами. Звернутися до автосервісу або встановити підшипник вижимний зил 130 самостійно. Але це можливо, якщо у вас є певна навичка і ви добре знаєте пристрій авто.

Зламався підшипник? Ми допоможемо! У нашому інтернет-магазині представлено понад 8000 моделей підшипників, а це означає, що ви легко зможете знайти потрібний варіант.

Останні статті

Підшипник муфти заднього мосту Nissan X-Trail/Rouge

20.03.2024

Підшипник муфти заднього мосту Nissan Rogue - це кульковий радіальний підшипник (6820-2RS), який дозволяє муфті вмикатися та вимикатися.... далі 

Подшипники для роликов и скейтбордов.

15.03.2024

Краткая характеристика самых распространенных типов подшипников, которые используются для ремонта роликов и скейтбордов.... далі